Over de auteurs

ovaal-vertaling

 

 

 

apps

slogan

Dr. Robert J. Marzano, is de medeoprichter en CEO van Marzano Research Laboratory in Denver, Verenigde Staten. Met zijn 40 jaar ervaring in het onderwijs is hij een vooraanstaand spreker, trainer en schrijver van meer dan 40 boeken en 150 artikelen. Onderwerpen zijn instructie, beoordelingen, ontwikkeling en uitvoering van methodieken, cognitie, effectief leiderschap en schoolleiding. Publicities van hem zijn: Designing and Teaching Learning Goals and Objectives, District Leadership That Works, Formative Assessment and Standards-Based Grading, On Excellence in Teaching, The Art and Science of Teaching (in Nederland uitgebracht onder de titel: De kunst en wetenschap van het lesgeven), en The Highly Engaged Classroom. Zijn pragmatische vertalingen van de nieuwste onderzoeksresultaten en theorieën naar de praktijk van alledag zijn wereldwijd bekend en worden overal op scholen toegepast. 

Hij behaalde zijn bachelor op het Iona College te New York, een master op de Seattle University en een doctoraat op de University of Washington. 

Tammy Heflebower, EdD, is vicepresident van het Marzano Research Laboratory in Denver, Verenigde Staten. Zij is adviseur met veel ervaring, opgedaan in de steden en op het platteland van de Verenigde Staten. Dr. Heflebower heeft voor de klas gestaan, was bouwcoördinator en directeur. Ze heeft op verschillen de universiteiten gewerkt aan onderwijsprogramma’s. Dr. Heflebower was voorzitter van de Nebraska Association for Supervision and Curriculum Development en van de Profes- sional Development Organization for Nebraska Educational Service Units. Ook is ze verbonden geweest als voorzitter aan de Colorado Association of Education Specialists en aan de Colorado Association of School Executives. Haar wetenschappelijke artikelen zijn gepubliceerd in de Nebraska Council of School Administrators Today en ze heeft bijgedragen aan The Teacher as Assessment Leader en The Principal as Assessment Leader. Dr. Heflebower is bachelor in de letteren (Hastings College), haar master behaalde ze op de University of Nebraska, waar zij zich ook specialiseerde in de opvoedkunde.

 

 

een gezamenlijk project van:

bazalt kleinlogo-hcologo-fontyslogo-onderwijsadvies

Bazalt - Edisonweg 2 - Postbus 351 - 4380 AJ Vlissingen
Telefoon (0118) 480880 - Fax (0118) 480900 - info@bazalt.nl
BTW 002917683 B01 KvK 41113612