Voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO

Blog Growthmindset

Succes gaat nauwelijks om hoe slim je bent. Als je wat wilt bereiken, maakt je mindset het verschil.

Je mindset is je overtuiging over jezelf en je basiseigenschappen, zoals intelligentie, aanleg en persoonlijkheid. Mensen met een fixed mindset denken dat deze eigenschappen stabiel zijn: ‘je bent nou eenmaal intelligent of niet’.

Mensen met een growth mindset menen echter dat deze eigenschappen kunnen veranderen: door hard te werken kun je vaardigheden ontwikkelen.

Doet het ertoe welke mindset je hebt?

Jazeker! Psychologe Carol Dweck leverde het bewijs dat mensen met een growth mindset:

  • meer openstaan voor uitdagingen en kritische feedback;
  • veerkrachtiger omgaan met tegenslag en dingen die niet meteen lukken;
  • sterker geloven dat hun inzet het verschil kan maken;
  • beter met en van anderen kunnen leren;
  • meer kans hebben om de top te halen en daar te blijven.

Logisch dus dat het belangrijk is om je leerlingen een growth mindset bij te brengen. Want met die mindset zullen leerlingen het beste uit zichzelf halen; nu en later.  

GM fouten maken met lijn

Meer over mindsets lees je hier in de gratis download van Pocketboek Growth Mindset

button Gratis preview

Succes, 

Katja Bosch    
Relatiemanager VO en MBO    

 

banner marzanocongres

Marzano geeft je de inzichten, het kader en tientallen strategieën voor betrokken, actieve leerlingen en hogere resultaten.

26 januari 2018 Marzano congresdag 2
Marzano via livestream:
In 1 dag jouw Model voor Effectief Lesgeven
NBC Nieuwegein

 

Marzano over de strategieën en het leraargedrag die cruciaal zijn voor effectief lesgeven. Onderzoek bewijst het!

Wat werkt voor jou
Op deze congresdag ontdek je wat werkt voor jou, welke keuzes je hebt om jouw onderwijs te verbeteren, hoe je daar systematisch aan kunt werken met concrete strategieën en gedrag. Met als vertrekpunt 'wat werkt voor jou', in je rol als directeur, als teamleider, als leraar of coördinator.
Vandaar dat je een persoonlijk congresprogramma kunt samenstellen met sessies uit verschillende stromen. Je kunt op deze dag dus aan je eigen doelen werken.

Jouw plan van aanpak
Na de keynote van Robert Marzano maakt Tammy Heflebower de theorie concreet en vertalen we deze tijdens de sessies in strategieën en gedrag voor de praktijk. Op deze manier krijg je suggesties voor jouw plan van aanpak. Download de congresbrochure of schrijf nu in.

 Download de brochure 1  direct inschrijvenAlles over betrokkenheid
Op dag 1 van het congres (25 januari) leer je alles over betrokkenheid van leerlingen en geeft Tammy Heflebower, mede-auteur van het boek Betrokkenheid, 16 strategieën waarmee je de betrokkenheid van leerlingen kunt vergroten. Op dag 2 kun je ook kiezen voor een vervolg op dag 1 om het certificaat Schoolcoach Betrokkenheid te behalen. Meer informatie over deze arrangementen vind je in de congresbrochure.

Blog FlitsbezoekVergaderingen kunnen frustrerend zijn. Voor je het weet wordt alle tijd opgeslokt door ‘regelzaken’ en zijn de onderwijsinhoudelijke zaken weer blijven liggen.  “Daar gaan we het een andere keer uitgebreid over hebben”, denk je dan. Maar die tijd komt maar niet. 

Dit kun je veranderen door regelmatig een inhoudelijk onderwerp op de agenda te zetten, waar je 10 minuten tijd voor uittrekt. Slechts 10 minuten - heeft dat wel zin?
Jazeker! In 10 minuten kun je een kwestie aankaarten, een verbetering voorstellen en je leraren een concrete opdracht meegeven. De dagen of weken erna voeren ze die uit, waarna je samen kijkt wat het effect is. Zo kun je het onderwijs in je team of op je school in kleine stapjes verbeteren.   

Het boek Flitsgesprekken vertelt je precies hoe dit werkt. Het biedt 40 onderwijsinhoudelijke agendapunten met efficiënte programmaatjes van 10 minuten en geeft aan hoe leraren die in de praktijk kunnen brengen. Download hier gratis 3 van deze Flitsgesprekken.

button download flitgesprekken 

 Succes,

Katja Bosch
Relatiemanager VO/MBO

De blogposts ontvangen in je mailbox? Meld je dan hier aan.