Voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO

Jensen: Lerend brein - krachtig onderwijzen

Eric Jensen is een vooraanstaand Amerikaans neurowetenschapper en voormalig docent. Hij vertaalt al twintig jaar neurologische kennis naar praktische toepassingen in de klas. In het boek Fierce Teaching, Krachtig onderwijzen, brengt hij veel van wat hij de afgelopen jaren heeft onderzocht bijeen.

Krachtig Onderwijzen kaderHoe krijg je de hersenen van je leerlingen in een optimale toestand om te leren? Jensen vond 7 principes die bijdragen aan een optimale staat van leren. Hij geeft hierbij een aantal praktische en gemakkelijk uit te voeren werkwijzen en tips.

De 7 principes zijn:

  1. Karakter en Respect
  2. Altijd structuur in de leerstof  
  3. Correctie en feedback
  4. Hoger niveau denken door verdieping van de leerstof
  5. Trek in leren
  6. Input-output ratio
  7. Geheugen en Herhaling

Als docent heb je een belangrijke invloed op het leren van de leerlingen, en op de ontwikkeling van hun brein! Ook de omgeving is van essentieel belang voor hun leerprestaties. Door werkwijzen te ontwikkelen bij de 7 principes van krachtig onderwijzen, kun je je verder ontwikkelen tot een krachtige docent. Hiermee maak je het verschil tussen middelmatig en goed onderwijs.

‘The big picture is that our brain is involved with everything we do at school. The brain is the most relevant feature to explore, because it affects every strategy, action, behavior and policy at your school.’
Eric Jensen

Rond de 7 brein principes van Krachtig onderwijzen bieden we korte introductieworkshops, lezingen en uitgebreide trainingen die dieper op elk principe in gaan.                          Jullie kiezen de werkwijze die past bij jullie onderwijskundige ontwikkeling en team.

Informeer naar de mogelijkheden via