Voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO

In de begeleiding van de leerlingen, zowel individueel als in groepsverband, vervult de mentor een belangrijke rol. Het hangt soms van zijn vaardigheden als gesprekspartner af, of de leerling inderdaad een volgende stap gaat maken in zijn ontwikkeling als lerende.                                

Belangrijk dus om deze kwaliteiten te versterken en te trainen!                                                    

Om in deze mentorvaardigheden (verder) te ontwikkelen of op te frissen, bieden we een praktische mentortraining, voor de beginnende én de gevorderde mentor. Aan de hand van situaties uit de praktijk komen vaardigheden en onderwerpen aan de orde zoals:

Lees meer...

Een goede start is het halve werk!

Een positief en veilig klimaat van de klas begint op dag 1. Leerlingen leren elkaar (weer) kennen en de groep leerlingen ontwikkelt zich tot een leuke klas of die lastige, moeilijke, drukke of rommelige klas… Toeval? Nee.

Tijdens de trainingsbijeenkomsten van Goed van Start leer je hoe je invloed kunt hebben op het ontwikkelen van een positief en veilig leer- en leef klimaat. Je krijgt inzicht in groepsdynamica waardoor je in staat bent de klas als groep te begrijpen en op het juiste moment de juiste interventie te kunnen doen.

Als mentor ben je niet alleen bepalend voor de ontwikkeling van de klas als groep, maar je hebt wel mogelijkheden om tijdens je mentoruren in gesprek te gaan met je klas. Je leert hoe je deze klassenvergadering effectief en op inspirerende wijze kunt leiden.

Lees meer...