Voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO

klas2

Weet je al wat voor groep je na de vakantie treft? Heb je al verwachtingen of plannen voor je nieuwe leerlingen? En hoe kun je die het beste realiseren?

Tien tegen één dat je de volgende goede voornemens hebt:

  • Je wilt dat er een positief en veilig klimaat heerst, waarin iedere leerling geaccepteerd wordt.
  • Je wilt dat alle leerlingen groeien in hun (sociale) vaardigheden.
  • Je wilt problemen voorkomen door duidelijk te zijn over regels en routines.

Lees meer...

Coop Vergaderen Blog2

Heb je ook weleens het gevoel dat je tijdens een vergadering je tijd verdoet? Dat het niet veel oplevert? Je kunt meer halen uit je vergaderingen door coöperatief te vergaderen.

Lees meer...

motivation marketing mindset 1

Ik kan weinig zeggen over dit boek, eigenlijk moet je het gewoon zien. Toen ik de Engelse versie zag dacht ik gelijk: dit moeten we hebben! Het zit vol met praktische wetenswaardigheden en inspirerende teksten over onderwijs en prachtige foto’s…

Lees meer...

arla MontesAls iemand iets positiefs over me zegt, reageer ik soms met: “Oh, zo bijzonder was het niet hoor”, of zoiets. En als iemand commentaar heeft op wat ik deed, reageer ik soms met: “Nou, dat ben ik niet met je eens!” Niet echt gelukkige reacties. Het is immers allemaal feedback en vaak zelfs goed bedoeld. Maar het overvalt je soms.

Lees meer...

vraagteken blog 2

Wist je dat je als leraar ongeveer iedere 2 minuten een beslissing neemt die het verschil kan maken tussen effectief en ineffectief onderwijs? Je zou er keuzestress van krijgen! Dan is het handig om een eenvoudig model te hebben, waarmee je op voorhand weloverwogen beslissingen kunt nemen.

Lees meer...

succes

We denken vaak dat succes gelukkig maakt. Want: als dingen lukken, word je daar blij van. Dat klinkt logisch. Onderzoek wijst echter in de richting van het omgekeerde: geluk leidt juist tot succes.

Lees meer...

‘We hebben het bij ons op school wel over onderwijsinhoudelijke zaken, maar het wordt snel een discussie waar weinig uitkomt.' Dit soort uitspraken horen we regelmatig op scholen. Tijdverlies en jammer van de moeite.

Lees meer...

Growth Mindsets boeken

Ik wil nog wel eens chagrijnig worden als iets wat ik deed, verkeerd is gegaan. Dat herken je misschien wel? En deze gedachten misschien ook: “Dat had ik eigenlijk wel van tevoren kunnen bedenken.” “Niet goed opgelet.” “Blijkbaar verkeerd aangepakt.” “Ik sta voor gek.”

Lees meer...

Pagina 1 van 5