Voor kinderopvang, primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO

Breinhelden: doordacht werken aan executieve functies


Maak kennis met de Breinhelden Effi en Furon. Deze helden leren je leerlingen hoe ze hun Breinkrachten kunnen versterken. Bijvoorbeeld de kracht om hun aandacht bij een taak te houden, de kracht om een reactie uit te stellen of de kracht om met veranderingen om te gaan.

Volgehouden aandacht, flexibiliteit, doelgericht doorzetten en emotieregulatie zijn een aantal executieve functies ofwel regelfuncties van ons brein. Het zijn de functies die we nodig hebben om ons gedrag te sturen. Executieve functies zijn bepalend voor je (school)succes. Goed dus om daar expliciet aandacht aan te besteden.

Breinhelden is een programma van twintig weken, waarmee je in je groep doordacht gaat werken aan executieve functies. De executieve functies zijn vertaald naar tien Breinkrachten. Bij iedere kracht vind je speelse activiteiten en tips om de functie te versterken.

Alle uitgaven in de Breinhelden-reeks zijn nu te koop: Breinhelden voor groep 1-2, voor groep 3-4, voor groep 5-6 en voor groep 7-8, zodat je op je school een doorgaande leerlijn op het gebied van executieve functies kunt aanbieden.

             
cover Breinhelden voorkant 600x600    cover BH34 voorkant4lEQTXj8Q65fT 600x600   cover Breinhelden 5 6 180 px   cover Breinhelden 7 8 voorkant 600x600
Bestellen        Bestellen   Bestellen   Bestellen
             
Breinhelden 1 2 Bijlagen   Breinhelden 3 4 Bijlagen   Breinhelden 5 6 Bijlagen   Breinhelden 7 8 Bijlagen

 

 

 Downloads

pdfgratis hoofdstuk Breinhelden 1-2

pdfgratis hoofdstuk Breinhelden 3-4

 

 

Recensies

Klik op de link om de recensie te lezen.